Tur til Lübeck december 2019

Velkommen til Lübeck

Jeg kan godt lide marcipan og søde sager, men jeg tror at jeg liiiige springer over.

Genbyggede huse i gammel stil, Hubbrücke Lübeck (hævebro)

Europäisches Hansemuseum

Hansemuseum. Der er masser at se og tager et par timer eller mere at komme igennem. En af de mere underholdende ting er, at i deres rekonstruerede Hansesal har de lavet lydpræsentationen, som om det var en debat i Bundestag/Folketinget. Da jeg var der, var lydsporet en diskussion om hvad man skal gøre ved de fæle danskere, som havde gjort skibstransport igennem Øresund umuligt. En af købmændene havde ligget stille i 1 år, fordi han ikke ville sejle igennem Storebælt (med en kogge ville det nok også have været lidt risikabelt). Sidste billede er fra Burgkloster.

Julemarked

Kun et billede fra omkring Markt Lübeck. Der er også stader næsten hele Breite Straße, Märchenwald ved Marienkirche/Mengstraße, Maritimer Weihnacthsmarkt på Koberg Platz, osv.

Holstentor

Buddenbrookhaus

Et museum vedr. Thomas Manns roman "Buddenbrook", som han fik nobelprisen i litteratur for. Museet er hamrende kedeligt. Det mest interessante var en Fischheber. De fleste Lübeckere mener også at det er kedeligt. Brug tiden på noget andet.

Marienkirche

St. Annenmuseum

Også et fint museum. Det har ret mange altertavler hvis man interesserer sig for det. På første etage er der mere Hanse-relaterede ting. Læg mærke til "edskapellet"/"sværgeblokken"


Diverse

Sidste billede er af et möbiusbånd. Der er en rute med 10 videnskabsrelaterede skulpturer: kaleidoskop, øresnegl, vindorgel, centrifuge, nåleskanner, fonograf, kaospendul, möbiusbånd. En glimrende ide, som jeg synes byer i Danmark burde kopiere.

Lübeck domkirke

Også meget fint og interessant.

Udsigt fra Skt. Petrikirche

Et mysterium

Jeg ved ikke hvad de hvælvinger over Engelsgrube skal gøre godt for.

Theaterpuppemmuseum var desværre ved at bygge om, så det fik jeg ikke set.

Små tips